Az egyedi termékek specialistája Ma Arnold, Levente névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal   Kapcsolat, elérhetőség   Honlap térkép   
 
Alchimista Studió Kft
 
   // www.alchimistastudio.hu / Extrák / Tudásbázis / Tanácsok a tökéletes matrac kiválasztásához

Tanácsok a tökéletes matrac kiválasztásához

 

Fekhelyünk akkor lesz igazán tökéletes, ha igazodik testsúlyunk-, testfelépítésünk- és alvási szokásainkhoz. Ízületeink és gerincoszlopunk állapota, illetve szervezetünk allergénekre adott reakciói szintén befolyásolják a megfelelő matrac kiválasztását.

Csecsemőmatrac választásakor részesítsük előnyben azokat a típusokat, amelyek felülete nem süpped be, és amelyek kellő rugalmassággal, határozott alátámasztást biztosítanak. Praktikus ha olyan matracot választunk, amelynek huzata könnyen levehető, gépben mosható, illetve olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek antibakteriális és antiallergén tulajdonságokkal rendelkeznek.

 

Gyermek- és ifjúsági matrac vásárlásakor egy folyamatosan - időszakosan akár egyszerre sokat - növő szervezetről kell gondoskodnunk. Ez az élettani sajátosság egyebek mellett megfelelő gerincvédelmet igényel, így ha tehetjük, a matrac mellé vásároljuk rugalmas alátámasztást biztosító lécesbetétet. További fontos szempont, hogy ebben az életszakaszban általában még nem beszélhetünk felnőttekre jellemző testsúlyról, ezért keressünk olyan típust, amely az alacsonyabb testsúly mellett is biztosítja azokat a kényelmi, ízület- és gerincvédelmi funkciókat, amelyeket a felnőtteknek szánt matracoktól is elvárunk.

 

Matracot csak személyre szabottan!
Az ideális fekhely személyre szabott, azaz testsúlyunk, testfelépítésünk és alvási szokásaink szerint megfelel testünk elvárásainak. Gerincoszlopunk stabil, de kellően rugalmas alátámasztást, az ággyal érintkező testfelület pedig puha és komfortos testbefogadást igényel. Figyelembe kell venni, hogy mekkora súlyt kell viselnie matracunknak (testsúly), illetve testünkön és a matracon hol vannak azok a zónák, ahol a legnagyobb nyomás keletkezik (testalkat, jellemző alvási póz). Emiatt minden esetben ezekre az információkra támaszkodva kérjen javaslatokat!
Ne felejtsük: felnőttként egy jó minőségű matracot akár 10-12 évig is használunk, ezért vásárláskor érdemes az esetleges súlyváltozással is kalkulálnunk: válasszunk úgy matracot, hogy az +/- 15 kg-os súlyváltozás mellett is kellő komfortot nyújtson!
Száműzze az allergéneket!
A megfelelő matrac az anatómiai szempontok mellett egy sor egyéb szempontnak is megfelel. Matracvásárláskor részesítse előnyben azokat az antibakteriális alapanyagokat tartalmazó típusokat, amelyeknél a matracmag belső átszellőzése is megoldott! Így elkerülheti a rendkívül allergén házi poratka elszaporodását. A nem szellőző matracmagban nedvesség és pára képződik, idővel pedig kellemetlen szag is kialakulhat.
Gondoljon az alvásklímára!
A matrac belső átszellőzése mellett gondoljon a megfelelő alvásklíma biztosítására is! Keresse azokat a modelleket, amelyek téli és nyári oldallal készülnek, vagy válasszon olyan típust, amely nedvesség- és hőszabályzó huzattal kerül forgalomba!
Kérje ki kezelőorvosa véleményét!
Ha időszakos egészségügyi problémái - derékfájás, lumbágó, isiász- miatt teste stabilabb és keményebb fekhelyet igényel, válasszon olyan fedőmatracot, amely a fekvőfelületet felkeményíti. Várandósság esetén válasszon olyan fedőmatracot, amelytől a fekvőfelület puhább, komfortosabb lesz. Gyakori és állandósult mozgásszervi-, gerinc- és nagyízületi problémák esetén ne kísérletezzen, ne hagyatkozzon az interneten fellelhető információkra, hanem kérje ki kezelőorvosa tanácsát!

 

További 6 fontos tanács

  • Ha meglévő kovácsoltvas vagy fa ágykeretbe keres új matracot, vásárlás előtt gondosan mérje le az ágykeret belső méreteit. Szélesség-mélység-hosszúság!
  • Ha kétszemélyes, ún. francia ágyba keres ágybetétet, és erősen eltérő a matrac igényük mindkét félnek személyre szabottan, de egyforma magasságú matracot válasszon!
  • Ha testmagassága igényli, válasszon a megszokottnál hosszabb, 210, 220 cm-s matracot!
  • Ha meglévő ágykeretbe vásárol matracot, minden esetben tájékoztassa az eladót arról, hogy mire kerül az ágybetét! A stabil, merev alátámasztást nyújtó ágyrács vagy más néven ágydeszka másmilyen matracot igényel, mint egy rugalmas alátámasztást biztosító lécesbetét!
  • Ha körültekintően kíván dönteni, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy a kiválasztott matrac bevizsgált, ellenőrzött alapanyagokból készül!
  • Ha körültekintően kíván dönteni, vásárlás előtt érdeklődjön a matracra vonatkozó garanciákról, garanciaidőről!

 

Az tájékoztató anyag hazai matracgyártó beszállítónk ajánlásai alapján készültek.

Matrac és léces betét kínálatunkat itt találja.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://alchimistastudio.hu/Tanacsok-a-tokeletes-matrac-kivalasztasahoz-380/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://alchimistastudio.hu/doc380/

 
 

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:


Ugrás az oldal tetejére | www.alchimistastudio.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap