Az egyedi termékek specialistája Ma Arnold, Levente névnap van. Nyitó oldalNyitó oldal   Kapcsolat, elérhetőség   Honlap térkép   
 
Alchimista Studió Kft
 
   // www.alchimistastudio.hu / Extrák / Tudásbázis / A porszórásról más néven szinterezésről általában

A porszórásról más néven szinterezésről általában

 

A porszórás egy korszerű és környezetbarát felületkezelési eljárás a korrózió védelemben.  Alkalmas a legtöbb kovácsoltvas bútor, fémtárgy, korlát, kerítés, lakberendezési kiegészítő felületkezelésére.  Kiváló korrózióvédelmet nyújt, és külön előnye, hogy a RAL színskála bármely árnyalatában elérhető.

A színek változatossága mellett a technológia alkalmas fényes, selyem, matt, struktúr, effekt hatások kialakítására is. Továbbá fémhatások, neon színek, króm felületek, antik hatású bevonatok, valamint hőálló és vegyszerálló bevonatok is készíthetők ezzel a technológiával.Nagyon jól alkalmazható a modern, minimalista stílusú vagy épp a retró vonalú fémbútorokon,  letisztult vagy épp mediterrán kül-és beltéri építészeti fémszerkezeteken illetve fémnyomással vagy lézervágással készülő lámpákon, lakberendezési termékeken.
Attól függően, hogy milyen alkalmazása, funkciója lesz a porfestéssel felületkezelt tárgynak, bútornak a rétegvastagság alapozással, dupla porszórással növelhető. Kültéri erkély, teraszkorlát, kerítés, ablakrács, kapu szinterezésekor a színtartósság miatt UV álló alapanyagot használnak.

A porszórás technológiája

  • Felület előkészítés: A bútorok, kovácsoltvas tárgyak felületét vegyi tisztítással vagy mechanikus homokszórással előkezelik.  A vegyi kezelésnél a zsírtalanítást követően a tapadás fokozása érdekében foszfát réteget képeznek a felületen.
  • Porszórás: A megtisztított fémfelületre speciális porszóró pisztollyal felviszik a műanyagalapú porfestéket, mely a sztatikus feltöltődés következtében megtapad a felületen.
  • Beégetés: 160-180 C hevített légkeveréses kemencében, ráolvasztják a polieszter, vagy epoxi-polieszter alapú festékport a fém felületére.
  • Visszahűtés: a munkadarabokat visszahűtik és a rétegvastagság illetve a felület egyenletességének ellenőrzése után csomagolásra, szállításra kész a lefestett tárgy.

 

Innen is elérheti a több száz lehetséges felületkezelési színt. Lapozzon bele, és válassza ki az Ön lakása, háza, környezete színeihez leginkább passzolót.

Kültéri kovácsoltvas és modern fém építészeti vasmunkák további lehetséges felületkezeléséről itt olvashat.


Oldal URL


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://alchimistastudio.hu/A-porszorasrol-mas-neven-szinterezesrol-altalaban-381/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://alchimistastudio.hu/doc381/

 
 

AJÁNLOTT TARTALOM:

PARTNEREK:


Ugrás az oldal tetejére | www.alchimistastudio.hu nyitó oldal | Honlap térkép, sitemap